Rolat od svinjskog vrata

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
15/06/2018
"Sipajte duplu porciju rolata i uopšte nemojte da se bavite garnirungom - posle ćete nam zahvaliti "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano371
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na široke velike parčiće i istucajte sa malo soli.

Začinite mleveno meso začinima po vašem ukusu.

Isecite pečurke na tanke ivice.

Pospite parčiće vrata biberom i po sredini stavite mleveno meso i pečurke.

Možete da oblikujete veliki rolat ili da ga spremate u dva rolata, zavisi kako ste isekli vrat.

Uvijte u rolat, stežući rukama, natrljajte ga obilno alevom paprikom i čubrom.

Zavijte u velike listove kupusa i stavite u posudu za pečenje sa uljem i malo vode.

Pokrijte folijom i pecite oko 45 minuta, nakon toga sklonite foliju i zapecite ponovo.

Skroz na kraju pre nego što isključite rernu pospite rolat narendanim kačkavaljem.

Servirajte isečen na parčiće sa domaćim prlenkama sa gril tiganja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar