Rolat od svinjskog vrata

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Rolat od svinjskog vrata
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
15/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Sipajte duplu porciju rolata i uopšte nemojte da se bavite garnirungom - posle ćete nam zahvaliti"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • mleveno meso - 400 g
  • pečurke - 1/2 teglice
  • kiseli kupus - 6 listova
  • luk - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na široke velike parčiće i istucajte sa malo soli.

Začinite mleveno meso začinima po vašem ukusu.

Isecite pečurke na tanke ivice.

Pospite parčiće vrata biberom i po sredini stavite mleveno meso i pečurke.

Možete da oblikujete veliki rolat ili da ga spremate u dva rolata, zavisi kako ste isekli vrat.

Uvijte u rolat, stežući rukama, natrljajte ga obilno alevom paprikom i čubrom.

Zavijte u velike listove kupusa i stavite u posudu za pečenje sa uljem i malo vode.

Pokrijte folijom i pecite oko 45 minuta, nakon toga sklonite foliju i zapecite ponovo.

Skroz na kraju pre nego što isključite rernu pospite rolat narendanim kačkavaljem.

Servirajte isečen na parčiće sa domaćim prlenkama sa gril tiganja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: