Rolat od svinjskog vrata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Rolat od svinjskog vrata
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
15/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Sipajte duplu porciju rolata i uopšte nemojte da se bavite garnirungom - posle ćete nam zahvaliti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na široke velike parčiće i istucajte sa malo soli.

Začinite mleveno meso začinima po vašem ukusu.

Isecite pečurke na tanke ivice.

Pospite parčiće vrata biberom i po sredini stavite mleveno meso i pečurke.

Možete da oblikujete veliki rolat ili da ga spremate u dva rolata, zavisi kako ste isekli vrat.

Uvijte u rolat, stežući rukama, natrljajte ga obilno alevom paprikom i čubrom.

Zavijte u velike listove kupusa i stavite u posudu za pečenje sa uljem i malo vode.

Pokrijte folijom i pecite oko 45 minuta, nakon toga sklonite foliju i zapecite ponovo.

Skroz na kraju pre nego što isključite rernu pospite rolat narendanim kačkavaljem.

Servirajte isečen na parčiće sa domaćim prlenkama sa gril tiganja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: