Način pripreme
Uzmite celo parče svinjskog vrata oko 1, 5 kg.
Isecite ga na tanke šnicle (oko 1 cm) ali nemojte do kraja. Ja sam isekla na 12 parčića.
U posudi pomešajte sve sastojke za mariniranje mesa. Promešajte i sa dobijenom smesom namažite obilno meso.
Pokrijte ga folijom za sveže čuvanje i stavite ga u frižider na 12 sati. Meso može da odstoji i duže.
Isecite sve povrće i topljeni sir na kolutove.
Pripremite pravougaonu posudu za pečenje i postavite aluminijumskom folijom ostavljajući dovoljno, da posle možete da prekrijete celu lepezu.
Stavite već marinirano meso meso u posudu za pečenje i počnite da ređate povrće i topljeni sir između svakog odrezka.
Kada priključite uvijte meso folijom i spojite mu krajeve.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 250 stepeni 1 sat. Nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite još sat i po.
Sklonite foliju i prelijte meso sosom koji se formirao. Zapecite još 10-15 minuta dok se ne stvori prepečena korica.
Prijatno!