Tikvice, zapečene sa sirom i orasima

11/01/2019
"Tikvice, čedar i orasi - nema šanse da ne bude izuzetno ukusno i sveže "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • čedar - 150 g
  • orasi - 150 g, iseckani
  • menta - 4 grančice
  • kisela pavlaka - 4 - 5 supenih kašika
  • tikvice - 4 komada, male
  • so
  • biber
  • maslac - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo čedar sir krupnije. Sitno isečemo orahe oštrim nožem. Operemo mentu i iskidamo je na listiće.

U posudi pomešamo sir, orahe, listiće mente i pavlaku.

Operemo tikvikce, isečemo ih po dužini kao čamce i sa strane i unutra. Dobro ih natrljamo solju, ostavljamo sa otvorom nadole da se ocede.

Kad budu gotove, poređamo ih u namazan pleh. Napunimo ih pripremljenom smesom, pokrijemo pleh folijom i stavimo da se peku 35 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvadimo ih i ostavljamo da se ohlade nakon toga. Uvijemo ih posebno novim komadima folije. Serviramo na tanjiru, kad otvorimo foliju na vrh stavimo parče mente.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar