Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečene tikvice sa kobasicom

Zapečene tikvice sa kobasicom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Zapečene tikvice sa kobasicom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
29/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jedno sjajno zapečeno jelo, da njime ugostite celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 struka
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • salama - 200 g, lukanka
  • jaja - 6 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • paprika - 2 - 3 komada, ljuta
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvicu na kocke. Izdinstajte je u malo ulja. Izvadite je u posidi. U istoj masnoći zapržite luk, beli luk i kobasicu.

Nakon toga dodajte paradajz, isečen na sitno. Dodajte so, biber, malo čubra i alevu papriku.

Ostavite jelo na vatri, dok se sos na zgusne. Dodajte tikvice i sipajte smesu u posudu za pečenje.

Razbijte pažljivo jaja i pospite kačkavaljem. Stavite ljute paprike i pecite zapečeno jelo na 200 stepeni oko 30 minuta.

Zapečene tikvice sa kobasicom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: