Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečene tikvice sa sirom i mirođijom

Zapečene tikvice sa sirom i mirođijom

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Zapečene tikvice sa sirom i mirođijom
Fotografije: Boki Lazic
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Savršen ručak za vrele letnje dane - zapečene tikvice sa sirom i mirođijom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 kom.
  • jaja - 4 kom.
  • ovčije kiselo mleko - 2 s.k.
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • himalajska so - 1/2 k.k.
  • biber - prstohvat
  • gauda - 100 g
  • prašak za pecivo - 1/ 2k.k.
  • sitni kravlji sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • mirođija - 2 stabljike
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oprati i iseći sa korom na listove. Pleh pouljiti maslinovim uljem. Isečene tikvice poređati na pleh. Posuti tikvice himalajskom solju.

Umutiti jaja u duboku činiju, jajima dodati ovčije kiselo mleko, biber, prašak za pecivo, sitni kravlji sir, narendani kačkavalj i iscepkanu mirođiju. Izmešati sastojke u činiji i preliti preko tikvivca u plehu.

Ugrejati rernu i tikvice staviti da se peku na 200 stepeni pola sata. Izvaditi pleh iz rerne. Izrendati gaudu i posuti na zapečene tikvice.

Zapečene tikvice sa sirom i mirođijom služiti tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: