Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice, zapečene sa sirom i orasima

Tikvice, zapečene sa sirom i orasima

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Tikvice, zapečene sa sirom i orasima1 / 2
11/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Tikvice, čedar i orasi - nema šanse da ne bude izuzetno ukusno i sveže"

Potrebni sastojci

  • čedar - 150 g
  • orasi - 150 g, iseckani
  • menta - 4 grančice
  • kisela pavlaka - 4 - 5 supenih kašika
  • tikvice - 4 komada, male
  • so
  • biber
  • maslac - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo čedar sir krupnije. Sitno isečemo orahe oštrim nožem. Operemo mentu i iskidamo je na listiće.

U posudi pomešamo sir, orahe, listiće mente i pavlaku.

Operemo tikvikce, isečemo ih po dužini kao čamce i sa strane i unutra. Dobro ih natrljamo solju, ostavljamo sa otvorom nadole da se ocede.

Kad budu gotove, poređamo ih u namazan pleh. Napunimo ih pripremljenom smesom, pokrijemo pleh folijom i stavimo da se peku 35 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvadimo ih i ostavljamo da se ohlade nakon toga. Uvijemo ih posebno novim komadima folije. Serviramo na tanjiru, kad otvorimo foliju na vrh stavimo parče mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: