Zec sa prazilukom i šargarepom u đuvečari

11/01/2019
"Ništa komplikovano - proveren recept za zečetinu, sa kojim će svaki početnik u kuhinji moći da zablista "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • praziluk - 2 komada, veliki
  • šargarepa - 4 komada
  • krompir - 5 - 6 komada
  • so
  • aleva paprika
  • sos od paradajza - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo meso na odgovarajuće komade i ostavljam sa strane. Očistimo krompir, praziluk i šargarepu.

Sečemo krompir kao za prženje, šargarepu i praziluk na krugove. Posipamo zečetinu solju, alevom paprikom, dodajemo 1 supenu kašiku meda i dobro promešamo da se meso začini.

Mažemo đuvečaru sa malo ulja, poređamo isečen krompir, nakon toga meso i odozgo krugove praziluka i šargarepe.

Prelivamo sa 1/2 šolje vode i 1/2 šolje sosa od paradajza. Stavljamo đuvečaru u hladnu rernu i ugrevamo do 250 stepeni. Pečemol sat i po.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar