Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec sa prazilukom i šargarepom u đuvečari

Zec sa prazilukom i šargarepom u đuvečari

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Zec sa prazilukom i šargarepom u đuvečari
Fotografije: Yana G.
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ništa komplikovano - proveren recept za zečetinu, sa kojim će svaki početnik u kuhinji moći da zablista"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • praziluk - 2 komada, veliki
  • šargarepa - 4 komada
  • krompir - 5 - 6 komada
  • so
  • aleva paprika
  • sos od paradajza - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo meso na odgovarajuće komade i ostavljam sa strane. Očistimo krompir, praziluk i šargarepu.

Sečemo krompir kao za prženje, šargarepu i praziluk na krugove. Posipamo zečetinu solju, alevom paprikom, dodajemo 1 supenu kašiku meda i dobro promešamo da se meso začini.

Mažemo đuvečaru sa malo ulja, poređamo isečen krompir, nakon toga meso i odozgo krugove praziluka i šargarepe.

Prelivamo sa 1/2 šolje vode i 1/2 šolje sosa od paradajza. Stavljamo đuvečaru u hladnu rernu i ugrevamo do 250 stepeni. Pečemol sat i po.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: