Rolat od kačkavalja

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Rolat od kačkavalja
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Smela i ukusna improvizacija sa mlevenim mesom i kačkavaljem, kojojm ćete pokupiti ovacije gostiju"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • kačkavalj - 300 g
  • majonez - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • viršle - 2 komada
  • masline - 5 komada
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • gauda - 50 g
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, dodajte majonez, narendan kačkavalj, malo soli i bibera. Dobro promešajte.

Sipajte smesu u posudu za pečenje postavljenu papirom. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se ohladi 5 minuta.

Preko nje rasporedite mleveno meso, zamešano sa sitno isečenim lukom i začinima. U sredinu stavite viršlu, trake krastavčuća i šaragrepe (skuvane).

Pospite maslinama i poređajte trake sira gauda.

Pomoću papira uvijte u rolat.

Pecite rolat, obavijen papirom, još 30 minuta. Nakon toga sklonite papir, sačekajte da se ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: