Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja

Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Toliko ukusan rolat se ne deli ni sa kim, zato se nemojte truditi da nam dođete u goste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • prezle - 1 šolja /nepuna/
  • luk - 1 velika glavica
  • crvena paprika - 1/2 + 1/2 zelene
  • jaje - 1 komad
  • peršun - svež
  • čubar - suv i izmrvljen
  • šareni biber - po ukusu
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • šargarepa - 1 velika
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • kukuruz šećerac - 70 g
  • grašak - 70g, konzervisan
  • dimljena aleva paprika
  • za dodatak
  • krompir - 500 g
  • maslinovo ulje - sa limetom
  • tamno pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa jajetom, prezlom, iseckanim lukom i paprikama, sitno isečenim. Začinite. Stavite na minimum jedan sat u frižider.

Za to vreme pripremite preostale sastojke. Skuvajte jaja, ostavite da se ohlade i oljuštite ih. Skuvajte šargarepu, ostavite da se ohladi i isecite na trakice. Krastavce isecite na četiri dela po dužini. Ocedite kukuruz i grašak iz konzerve. Oljuštite i isecite krompir.

Na papir za pečenje rasporedite začinjeno mleveno meso. U jedan kraj poređaje jaja, isečena na pola, red šargarepe, red krastavaca, grašak i kukuruz, a odozgo topljeni sir. Uvijte u rolat uz pomoć folije i premestite u odgovarajući pleh za pečenje.

Okolo poređajte krompir, posolite i polijte pivom. Rolat poprskajte maslinovim uljem i namažite četkom. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 50 minuta.

Skinite foliju i rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem i pospite alevom paprikom. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi i dok kora ne dobijete boju koju želite.

Ukrasite svežim peršunom i vrhovima ruzmarina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: