Pogačice džep

Pogačice džep
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 5
14/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Takve ukusne stvari možemo da stavimo u ovaj džep da mu bukvalno zavidimo"

Potrebni sastojci

  • voda - 400 ml, mlaka
  • kvasac - 7 g suvi ili 1/4 kockce svežeg od 42 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 i po kašičica
  • ulje - 100 ml + još 2 - 3 supene kašike za premazivanje
  • brašno - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite kvasac, šećer i 200 ml mlake vode. Ostavite da se aktivira 10 minuta i dodajte preostalu količinu vode. Promešajte i sipajte ulje. Dodajte so i deo brašna.

Promešajte i stavite preostali deo brašna. Zamesite glatko i meko testo, koje se ne lepi. Stavite ga u namazanu posudu, uvijte streč folijom i ostavite da nadođe da se udvostruči.

Gotovo testo podelite na 10 jednakih delova, svaki oblikujte na loptu. Razvijte lopte na koru prečnika 22-25 cm. Namažite uljem i presavijte na dva dela. Ponovo namažite uljem i savijte na još dva dela.

Tako uradite sa svim pogačicama, a gotove poređajte na rastojanje u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite da nadođu još jednom 20-25 minuta pokrivene krpom.

Namažite uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: