Način pripreme
U posudu stavite kvasac, šećer i 200 ml mlake vode. Ostavite da se aktivira 10 minuta i dodajte preostalu količinu vode. Promešajte i sipajte ulje. Dodajte so i deo brašna.
Promešajte i stavite preostali deo brašna. Zamesite glatko i meko testo, koje se ne lepi. Stavite ga u namazanu posudu, uvijte streč folijom i ostavite da nadođe da se udvostruči.
Gotovo testo podelite na 10 jednakih delova, svaki oblikujte na loptu. Razvijte lopte na koru prečnika 22-25 cm. Namažite uljem i presavijte na dva dela. Ponovo namažite uljem i savijte na još dva dela.
Tako uradite sa svim pogačicama, a gotove poređajte na rastojanje u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite da nadođu još jednom 20-25 minuta pokrivene krpom.
Namažite uljem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.