Faširana jaja sa sardinama

Faširana jaja sa sardinama
Fotografije: Zoritsa
1 / 5
14/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Predjelo za šampione, preporučujemo vam da ga servirate sa najlepšim vinom koje imate"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • sardina - 1 mala konzerva, dimljene u biljnoj masti (oko 8 komada)
  • majonez - 2 supene kašike
  • mladi luk - nekoliko pera
  • biber - po ukusu
  • sok od likmuna - nekoliko kapljica po ukusu
  • mirođija - nekoliko svežih strukova
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja u posoljenoj vodi u koju smo dodali jednu supenu kašiku sirćeta, oko 10-12 minuta.

Operite hladnom vodom i ostavite dok se ne ohlade u njoj, da bi se lakše ljuštila.

Tvrdo kuvana jaja oljuštite i isecite po dužini.

Žumanca prebacite u posudu zajedno sa majonezom i sitno iseckanim mladim lukom.

Sardine očistimo od repova, iseckamo i dodajemo u žumanca. Dodajemo u smesu i 2 supene kašike biljnog ulja iz konzerve.

Sve dobro promešamo viljuškom, dodajemo biber po ukusu, sok od limuna i so ako je potrebno.

Dobijenim nadevom, uz pomoć kašike ili šprica, punimo belanca.

Jaja serviramo ukrašena listićima sveže mirođije.

Serviramo kao predjelo za aperitiv.

Prijatno i živeli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: