Način pripreme
Sardine (može da bude i druga sitna riba kao što je girica na primer) se očiste od glava i srednje kosti. Otvaraju se kao knjiga.
Natopite hleb dok ne omekša u svežem mleku, nakon toga ga namrvite u posudi. Dodajte narendan parmezan i prstohvat bibera. Homogenizujte smesu.
Od nje stavite preko svake ribe i uvijte u rolnicu. Probodite riblje rolnice čačkalicama. Sipajte šolju maslinovog ulja u posudu za pečenje.
Poređajte krugove paradajza i stavite riblje rolnice preko svakog kruga Prelijte maslinovim uljem. Ispecite ukusne bruskete na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta.
Prepecite kriške hleba. Natrljajte ih čenovima belog luka i namažite maslinovim uljem. Preko svakog brusketa sa ribom stavite po parče paradajza sa ribom odozgo.
Servirajte bruskete sa pečenim sardinama i paradajzom uz čašu belog vina!