Domaće tulumbe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
15/01/2019
"Istopite malo čokolade i natopite u njoj jednu od ovih domaćih tulumbica..."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 1 litar
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - oko 1 kg
  • soda - 1 kašičica
  • jaja - 10 komada
  • ulje - 300 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo vodu u šerpu i dodajemo šećer i ulje. Kada provri počinjemo da stavljamo brašno, koliko može da upije i mešamo dok se ne odlepi od posude.

Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi, nakon čega u testo dodajemo sodu i jaja. Zamesi se dobro.

Uzimamo malo od testa i špricom pravomo tulumbice, koje direktno stavljamo u zagrejano ulje. Pržimo dok ne postanu zlataste.

Prelivamo sirupom, napravljenim od 2 šolje šećera, 4 šolje vode i jedne vanile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar