Način pripreme
Skuvamo krompir i šargarepu, posebno skuvamo jaja, sačuvamo jedno celo, od njega ćemo napraviti simbol - 2019. godine - svinju.
Kuvani krompir izgnječite topao viljuškom i začinite začinima po ukusu. Podelite na dva dela. U kalup prečnika 26 cm stavite foliju i sipajte polovinu krompira, pritiskajte koru kašikom.
U posudi pomešajte majonez, kiselo mleko, so po ukusu i ako želite prstohvat bibera i belog luka u prahu. Koru namažite sosom, odozgo sipajte rendana jaja, kisele krastavčiće i kockice šunke.
Nakon toga sos i rendana šargarepa, završavamo krompirom i ivice volije sakupljamo i ostavljamo slanu tortu da se stegne sat vremena u frižideru.
Vadimo i okrećemo na na tanjir, odozgo namažemo sosom, obilno posipamo rendanim kačkavaljem.
Ukrašavamo maslinama, mirođijom, šargarepom i kiselim krastavčićima. Od jajeta napravimo telo praseta i proreze odozgo stavljamo uši, rep i surlu od šunke, a zrna bibera stavljamo kao oči.
Ostavljamo da se ova predivna torta od krompira ohladi i serviramo za Novu godinu ili u drugoj specijalnoj prilici. Idealna je za svaku prazničnu trpezu. Srećni i ukusni praznici.