Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte med i ulje, a nakon toga sodu i cimet i na kraju postepeno brašno dok se ne formira testo. Od dobivenog testa napravite male loptice jednake veličine.
Pleh pokrijte papirom za pečenje i poređajte loptice na rastojanju jednu od druge. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite ih i dok su još tople izdubite ih sa pljosnate strane lopte.
Mrvice, koje dobijete, ostavite, jer su potrebne za nadev. Kada izdubite sve loptice počnite sa pripremom nadeva.
U posudi gde su mrvice dodajte istopljeni maslac, šolju mleka i mlevene orahe.
Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu i onda napunite udubljenja u kolačima i slepite ih.
Ovo je količina od koje treba da dobijete oko 40 polovina ili 20 gotovih punjenih medenjaka. Kada ih slepite, ostavite ih da omekšaju 5-6 sati.
U nadev možete dodati slatko, a možete napraviti i glazuru od čokolade za preliv.