Lenji sutlijaš

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Lenji sutlijaš
Fotografije: Albena Atanasova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusan desert, koji se lako sprema u rerni"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g, beli
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • žumance - 2 komada
  • brašno - 1 kašičica
  • slatko od višanja - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i stavite ga u malu vatrostalnu posudu, sipajte šolju vode i stavite poklopac, stavite u rernu na 220 stepeni.

Umutite žumanca sa brašnom i šećerom, dodajte mleko i vanilin šećer.

Kada pirinač upije vodu i nabubri, dodajte mlečnu smesu i pecite dok ne bude gotovo.

Gotov desert rasporedite u čaše i prelijte slatkom po izborum, ja sam odabrala slatko od višanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti