Sutlijaš iz rerne

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2097k389
Sutlijaš iz rerne
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
14/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Predlog za ukusan sutlijaš, koji hrabno može ući u vašu listu TOP recepata za deserte"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • voda - 400 g
  • skrob - 2 supeen kašike
  • vanila - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U šersšu stavljamo vodu sa pirinčem.

Stavljamo na umernu vatru i kuvamo dok pirinač ne upije samu vodu.

Od svežeg mleka odvajamo po 200 ml.

U pirinač dodajemo sveže mleko i šećer i ostavljamo da vri 10-15 minuta.

U odvojenih 200 ml svežeg mleka dodajemo skrob i dobro promešamo da se ne stvore loptive.

Gotvu smesu lagano dodajemo u mleko, uz neprestano mešanje.

Zgusnuti sutlijaš rasporedimo u posude, koje smo stavili u pleh.

Sipamo vodu do pola posudica i stavljamo u rernu.

Uključujemo rernu na gornji grjač i pečemo sutlijaš dok se ne stvori korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: