Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Sutlijaš»Omiljeni sutlijaš u rerni

Omiljeni sutlijaš u rerni

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Omiljeni sutlijaš u rerni
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
11/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jednostavno i istovremeno zadivljujuće ukusno - omiljeni sutlijaš u rerni"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 5 vinskih čaša
  • šećer - 1 vinska čaša
  • pirinač - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • žumanca - 1 komad
  • skrob - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • lešnici - izmrvljeni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Obavezno probajte ovo unikatno mleko sa pirinčem.

Oprani pirinač zalivam vodom i stavljam na rignlu da se skuva.

U drugu šerpu stavljam sveže mleko, šećer i mešam dok se šećer ne istopi.

Kada provri, dodajtem skuvani pirinač, vanilu i izmešam.

U posebnoj posudici mutim žumance i skrob sa malo hladne vode i dodajem u tankom mlazu u mleko, neprestano mešam dok se smesa ne zgusti.

Raspoređujem smesu u posudice i ređam ih u duboku tepsiju.

Dosipam vodu u teosiju dk pola posudica i stavljam ih da se peku na 200 °C otprilike 20-25 minuta.

Za bolju boju ukusnog sutlijaša odozo pečem nekoliko minuta i na gornjem grejaču.

Kada se ohladi u frižideru, serviram omiljeni sutlijaš u rerni sa izmrvljenim lešnicima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: