Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa tunjevinom i zelenom salatom

Sendvič sa tunjevinom i zelenom salatom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Sendvič sa tunjevinom i zelenom salatom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Svi sendviči sa domaće priremljenim hlepčićima su prosto jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • za lepinjice
  • integralno brašno - 500 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica (11 g)
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • masline - 100 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • semenke - miks za posipanje
  • za nadev
  • tunjevina - iz konzerve
  • prženi krompir
  • zelena salata
  • krastavci
* merne jedinice

Način pripreme

Za lepinjice: Masline očistimo od koštica i sečemo na male komade. Suvi kvasac rastvaramo u mlakom svežem mleku. Nakon toga dodajemo šećer, so i maslinovo ulje.

Promešamo smesu. Dodajemo i iseckane masline. Takođe i navedene sastojke. Nakon toga postepeno dodajemo brašno. Zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko 20-30 minuta.

Kad testo nadođe podelimo ga na lepinjice. Od testa dobijamo 7-8 lepinjica.

Oblikovane lepinjice poređamol u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo pravimo proreze i posipamo miksom semenki. Ostavljamo da nadođe oko 25-30 minuta.

Lepinje pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta. Nakon toga ih vadimo iz rerne i posipamo vodom. Uvijamo na oko desetak minuta.

Kad se potpuno ohlade sečemo ih na dva dela. Stavljamo zelenu salatu, tunjevinu, krompir i krastavac. Sendvič poklopimo drugom polovinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: