Način pripreme
Za lepinjice: Masline očistimo od koštica i sečemo na male komade. Suvi kvasac rastvaramo u mlakom svežem mleku. Nakon toga dodajemo šećer, so i maslinovo ulje.
Promešamo smesu. Dodajemo i iseckane masline. Takođe i navedene sastojke. Nakon toga postepeno dodajemo brašno. Zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko 20-30 minuta.
Kad testo nadođe podelimo ga na lepinjice. Od testa dobijamo 7-8 lepinjica.
Oblikovane lepinjice poređamol u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo pravimo proreze i posipamo miksom semenki. Ostavljamo da nadođe oko 25-30 minuta.
Lepinje pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta. Nakon toga ih vadimo iz rerne i posipamo vodom. Uvijamo na oko desetak minuta.
Kad se potpuno ohlade sečemo ih na dva dela. Stavljamo zelenu salatu, tunjevinu, krompir i krastavac. Sendvič poklopimo drugom polovinom.