Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Hepi sendvič sa tunjevinom

Hepi sendvič sa tunjevinom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Hepi sendvič sa tunjevinom
Fotografije: Ivelina
1 / 7
25/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Organizujte sa prijateljima hepi tajm - kod kuće ili u prirodi, i iznenadite ih originalnim hepi sendvičima sa tunjevinom"

Potrebni sastojci

  • hlepčići - 3 komada, panino, rustik
  • tunjevina - 200 g (1 konzerva)
  • jaja - 2 komada
  • krastavac - 100 g
  • čeri paradajz - 6 - 8 komada
  • mirođija
  • vlašac - ili mladi luk
  • kačkavalj - 80 g, majonez po ukusu ili 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jaja u posudu sa hladnom vodom. Kuvajte jaja oko 10 minuta od trenutka kad voda počne da vri. Izvadite jaja i ohladite ih u hladnoj vodi.

Stavite tunjevinu u posudu, izgnječite viljuškom. Nakon toga dodajte na sitno isečenu mirođiju i lučenu travu i promešajte.

Isecite hleb horizontalno i izvadite deo hleba iznutra (kao čamac da drži sve sastojke da se ne rasipaju pri sklapanju).

Namažit majonez i senf na donju polovinu hleba. Dodajte isečen čeri paradajz, isečena jaja, isečen kačkavalj, isečen krastavac.

Namažite majonez i na gornji deo hleba, sklopite sendvič i uvijte streč folijom.

Stavite sendvič između da lista papira za pečenje i stavite nešto teško odozgo da ih pritisnete. Stavite u frižider na bar 3-4 sata ili tokom jedne noći.

Izvadite iz frižidera i odsecite krajeve hleba i upakujte sendvič za piknik.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: