Način pripreme
Za krem sipamo 500 ml od mleka u šerpu i ostavljamo na vatri da provri zajedno sa šećerom.
Umutimo 3 žumanca, skrob i preostali mleko dok ne dobijemo glatku kašu i dodajemo ih u vrelo mleko uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Mešamo na tihoj vatri dok se ne stvori gust krem.
Isečemo belu čokoladu i dodajemo u vreo krem, mešamo dobro i ostavljamo krem da se ohladi. Kad se krem ohladi, dodajemo u njega umućenu pavlaku i krem je gotov.
Za oblikovanje torte na kratko potopite piškote u kakao u poređamo ih u kalup po želji, prelijemo polovinom krema i poređamo odogo krugove banane, ponavljamo proceduru i ostavljamo tortu u frižideru na kratko.
Za ganaš isečemo mlečnu čokoladu sitno, prelijemo pavlakom i ugrejemo na pari dok ne dobijemo sjajnu homogenu smesu.
Prelijemo tortu ganašem i ostavljamo da se stegne u frižideru na nekoliko sati, po želji ukrasimo lešnicima, prelivenim čokoladom.
Bon apeti!