Slane grisine od kačkavalja sa maslinama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
20/01/2019
"Ma kakve slane grickalice - probajte naše raskošne slane grisine od kačkavalja sa maslinama "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi prosejemo brašna, dodajemo malo soli, sitno narendan kačkavalj, isečene masline, namrvljene biljke, semenke i crni kumin.

U njih dodajemo hladni maslac, isečen na male kocke. Pomešamo sastojke dok testo ne počne da liči na mrvice.

Dodajemo maslinovo ulje, umućena žumanca i brzo oblikujemo loptu testa. Ako ima potrebe dodaje se i malo hladne vode.

Testo se oblikuje u loptu i maže se umućenim belancem. Uvija se čvrsto u svežu foliju i stavlja se u frižider na jedan sat.

Dok je još hladno razvijamo ga u pravougaonik i sečemo na fitilje.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni.

Grisini se poređaju u posudu za pečenje pokivenu papirom za pečenje i posipaju se sa malo morske soli. Peku se 10-12 minuta dok ne dobiju zlatastu boju. Hlade se na metalnom roštilju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar