Način pripreme
U odgovarajućoj posudi prosejemo brašna, dodajemo malo soli, sitno narendan kačkavalj, isečene masline, namrvljene biljke, semenke i crni kumin.
U njih dodajemo hladni maslac, isečen na male kocke. Pomešamo sastojke dok testo ne počne da liči na mrvice.
Dodajemo maslinovo ulje, umućena žumanca i brzo oblikujemo loptu testa. Ako ima potrebe dodaje se i malo hladne vode.
Testo se oblikuje u loptu i maže se umućenim belancem. Uvija se čvrsto u svežu foliju i stavlja se u frižider na jedan sat.
Dok je još hladno razvijamo ga u pravougaonik i sečemo na fitilje.
Zagrevamo rernu na 180 stepeni.
Grisini se poređaju u posudu za pečenje pokivenu papirom za pečenje i posipaju se sa malo morske soli. Peku se 10-12 minuta dok ne dobiju zlatastu boju. Hlade se na metalnom roštilju.