Način pripreme
Pomešajte 2 vrste brašna i prašak za pecivo u posudi. Napravite udubljenje i razbijemo jaje u sredinu.
Narendajte kačkavalj, izmrvite sir i dodajte ih u jaje. Slede ulje i so.
Masline očistimo od koštica i sitno naseckamo. Sipajte ih u brašno, dodajte seckani bosiljak, origano i mešajte kašikom.
Kada počne da se zgušnjava dodajte vino dok ne dobijete testo prijatno za rad.
Pleh obložimo papirom za pečenje i rukama počnemo da oblikujemo grisine. Uzimamo manji deo testa i rukama ga razvaljamo, s vremena na vreme kvaseći ih vodom da bismo lakše radili.
Ređamo ih u pleh, tu i tamo ih povucite, da se još malo razvuku. Pospite ih susamom i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Meni je trebalo oko 20 minuta da ispečem hrskave grisine.
Naše grisine sa maslinama i vinom serviramo uz čašu hladnog belog vina.