Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa maslinama i ruzmarinom

Grisine sa maslinama i ruzmarinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Grisine sa maslinama i ruzmarinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
10
"Da probaš aromatične domaće grisine sa maslinama i ruzmarinom, ostaje jedno od velikih zadovoljstava u životu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • kačkavalj - 60 g
  • mocarela - 100 g, sveža
  • kisela pavlaka - 50 g
  • maslac - 100 g, hladan
  • ruzmarin - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • masline - 15 - 16 komada, crne
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu ili multipraktiku sameljemo zajedno kačkavalj, mocarelu (osušenu), maslac i kiselu pavlaku.

Sipamo smesu u posudu i dodajemo brašno, ruzmarin i prstohvat soli.

Zamesimo lepljivo testo, bilo bi dobro da se muti mikserom 5 minuta sa nastavcima za testo. Ručno bi bilo mnogo teško. Na kraju pomešamo i masline, odvojene od koštica i sitno iseckane.

Testo uvijamo u streč foliju i stavimo u frižider na 1 sat, nakon toga ostavimo da odstoji još 10-15 minuta u zamrzivaču.

Kad se dobro stvrdne, kidamo loptice i oblikujemo fitilj. Da se ne bi lepilo, po dlanovima pokvasimo ruke ili ih namažemo uljem.

Grisine pečemo iz dva puta u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 15-18 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Predivno mirišu i neverovatno su ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: