Način pripreme
U blenderu ili multipraktiku sameljemo zajedno kačkavalj, mocarelu (osušenu), maslac i kiselu pavlaku.
Sipamo smesu u posudu i dodajemo brašno, ruzmarin i prstohvat soli.
Zamesimo lepljivo testo, bilo bi dobro da se muti mikserom 5 minuta sa nastavcima za testo. Ručno bi bilo mnogo teško. Na kraju pomešamo i masline, odvojene od koštica i sitno iseckane.
Testo uvijamo u streč foliju i stavimo u frižider na 1 sat, nakon toga ostavimo da odstoji još 10-15 minuta u zamrzivaču.
Kad se dobro stvrdne, kidamo loptice i oblikujemo fitilj. Da se ne bi lepilo, po dlanovima pokvasimo ruke ili ih namažemo uljem.
Grisine pečemo iz dva puta u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 15-18 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Predivno mirišu i neverovatno su ukusne!