Grisine sa maslinama i ruzmarinom

06/12/2018
"Da probaš aromatične domaće grisine sa maslinama i ruzmarinom, ostaje jedno od velikih zadovoljstava u životu "
Priprema18 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno36 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca73
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu ili multipraktiku sameljemo zajedno kačkavalj, mocarelu (osušenu), maslac i kiselu pavlaku.

Sipamo smesu u posudu i dodajemo brašno, ruzmarin i prstohvat soli.

Zamesimo lepljivo testo, bilo bi dobro da se muti mikserom 5 minuta sa nastavcima za testo. Ručno bi bilo mnogo teško. Na kraju pomešamo i masline, odvojene od koštica i sitno iseckane.

Testo uvijamo u streč foliju i stavimo u frižider na 1 sat, nakon toga ostavimo da odstoji još 10-15 minuta u zamrzivaču.

Kad se dobro stvrdne, kidamo loptice i oblikujemo fitilj. Da se ne bi lepilo, po dlanovima pokvasimo ruke ili ih namažemo uljem.

Grisine pečemo iz dva puta u prethodno ugrejanoj rerni na 190-200 stepeni oko 15-18 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Predivno mirišu i neverovatno su ukusne!
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar