Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Tilapija iz rerne sa krompir salatom

Tilapija iz rerne sa krompir salatom

Ekaterina KuminskaEkaterina Kuminska
Šegrt
204158
Tilapija iz rerne sa krompir salatom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
21/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Riba sa krompir salatom - najukusniji predlog za ručak koji ćete danas dobiti"

Potrebni sastojci

  • za ribu
  • riba - 4 filea, tilapija
  • sok od limuna
  • so - po ukusu
  • za salatu
  • krompir - 500 g
  • praziluk - pola struka
  • sok od limuna
  • ulje - malo
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tilapija je vrsta bele ribe, osim što je mnogo ukusna, jednostavna je za pripremu.

Operemo i dobro osušimo filete ribe. Poređamo ih na dasku/tanjir i posipamo solju, utrljamo so u njih. Okrećemo ih i ponavljamo proceduru.

U pleh stavljamo papir za pečenje i poređamo ribu. Prelivamo je sa malo soka od limuna (za egzotičniju notu možete dodati malo soka od pomorandže). Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni 35-40 minuta.

Dok se fileti peku, pripremamo salatu od krompira. Oljuštimo pola kilograma krompira i sečemo na kocckice. Stavljamo ih da se kuvaju dok ne budu gotovi, ali pazimo da ne omekšaju previše i da se ne raspadnu.

Procedimo u cediljki/đevđiru i prelivamo hladnom vodom jedan minut. Nakon toga dobro ocedimo od vode, prebacujemo krompir u odgovarajuću posudu.

Dodajemo praziluk, isečen na polukrug i začinimo solju, biberom, uljem i sokom od limuna. Dobro promešamo i vadimo ribu, ostavljamo nekoliko minuta da salata odstoji i da upije ukuse.

Filete serviramo tople sa prilogom od krompira. Da ne zaboravimo i sok od limuna koji treba da bude na stolu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: