Krompir iz rerne sa lukom

29/07/2019
"Tobože samo za prilog, a ispostavilo se da su toliko ukusni da smo ih pojeli - probajte i vi "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 velika
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 4 - 5 sušenih kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite krompir i luk na tanke krugove. Izgnječite čen belog luka i pomešajte sa sirćetom i dve kašičice ulja. Ako želite dodajte i ljutu alevu papriku.

2. Lepo promešajte krompir i luk sa smesom od belog luka i rasporedite u pleh, namazan preostalim uljem. Dobro je da sloj bude tanak. Sipajte jednu šolju vode (može i više ako procenite) i posolite.

3. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju oko 30 minuta.

4. Servirajte krompir iz rerne sa lukom kao prilog uz ribu ili meso.

Napomena:

Zbog toga što su krugovi tanki je moguće da se se prelomiti prilikom serviranja, ali to nije zabrinjavajuće, dobro izgledaju u svakom slučaju.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar