Način pripreme
Krompir dobro operite tekućom vodom. Nije potrebno da ga ljuštite, kora mladog krompira je veoma tanka o dovoljno je da se samo opere. Stari krompir se obavezno prethodno ljušti.
Stavite u pleh za pečenje, ako je potrebno, u zavisnosti od veličine možete iseći na pola.
Odozgo pospite maslinovim uljem i svim ostalim sastojcima i 1 supenom kašikom vode. Mešajte rukom da mogu začini ravnomerno da se rasporede.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i stavite pleh.
Nakon oko pola sata krompir će dobiti zlatnu koricu, mirisaće ukusno i gotov je za konzumiranje.
Izvadite i pospite iseckanom mirođijom.
............................
Krompir je omiljeni mnogim ljudima na svetu, skoro svi vole da ga jedu. Zato je i recept Krompir iz rerne tolik ovažan i obavezan svim početnicima u kauhinji. Nezavisno od toga dali su mladi ili stari, recept je jedan, jedino prilikom ripreme starog krompira je potrebno više vremena da se odvoji kora.
Mladi krompir je hit leta i razloga su dva - oni su mnogo ukusni i brzo i jednostavno se pripremaju. To znači da početnik obavezno treba da se uključi u kuhinju.