Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Ukusna čorba sa sočivom i heljdom

Ukusna čorba sa sočivom i heljdom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Ukusna čorba sa sočivom i heljdom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ukusna posna čorba, koja će veoma često biti na vašem stolu"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • heljda - 1/2 šolje
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • zelena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • fida
  • peršun - 1/2 veze
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo potopite u vruću vodu na otprilike 1 sat.

Luk i beli luk naseckajte sitno, a šargarepu i papriku na kockice.

U zagrejano ulje stavite luk, beli luk i šargarepu i upržite ih nekoliko minuta. Nakon toga dodajte brašno, pa dobro promešajte, da se potpuno sjedini i da nema grudvica. Kada to postignete, dodajte alevu papriku i na isti način promešajte da se sjedini.

Dodajte oprano i oceđeno sočivo. Dodajte 1 l (4 šolje) vode i sačekajte da provri. Nakon toga, smanjite vatru i ostavite da se krčka.

Za to vreme heljdu stavite odvojeno da se skuva u 1 šolji vode. Kada se skuva, operite i ocedite heljdu.

Kada je sočivo postalo mekano dodajte heljdu i još najmanje 6 šolja vode.

Paradajz sitno iseckajte i dodajte ga u šorbu. Stavite i malo fide.

Kada je sve skuvano, dodajte sitno seckani peršun i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: