Način pripreme
Ukusni zdravi ovseni hlepčići od heljde sa maslinama, spremljni sa ovsenim mekinjama.
Sjajni hlepčići za ljude koji drže dijetu. Umutite jaje u posudi, dodajte kiselo mleko sa sodom promešanom u njemu i praškom za pecivo, dok ne naraste.
Dodajte ga u jaje, dodajte namrvljeni sir, brašno, heljdu i ovsene mekike. Promešajte u gustu smesu.
Rukama oformite 7 malih pogačica veličine ćuftica, poređajte ih u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Probodite po sredini jednu maslinu, pomoću četke blago namažite vodom i pospite susamom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postane zlatasto - oko 15-20 minuta i gotovo je.
Servirajte hlepčiće sa heljdom i maslinama za doručak ili ručak. Ukusni i dijetalni!
Prijatno!