Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići sa heljdom i maslinama

Hlepčići sa heljdom i maslinama

Hlepčići sa heljdom i maslinama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Servirajte hlepčiće sa heljdom i maslinama za doručak ili ručak. Ukusni i dijetalni!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda za hleb - 1 - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • namrvljeni sir - 100 g
  • masline - 7 komad
  • brašno od heljde - 200 g
  • ovsene mekinje - 3 kašike
  • susam - 1 kašika, za posipanje
  • voda - za mazanje odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusni zdravi ovseni hlepčići od heljde sa maslinama, spremljni sa ovsenim mekinjama.

Sjajni hlepčići za ljude koji drže dijetu. Umutite jaje u posudi, dodajte kiselo mleko sa sodom promešanom u njemu i praškom za pecivo, dok ne naraste.

Dodajte ga u jaje, dodajte namrvljeni sir, brašno, heljdu i ovsene mekike. Promešajte u gustu smesu.

Rukama oformite 7 malih pogačica veličine ćuftica, poređajte ih u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Probodite po sredini jednu maslinu, pomoću četke blago namažite vodom i pospite susamom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postane zlatasto - oko 15-20 minuta i gotovo je.

Servirajte hlepčiće sa heljdom i maslinama za doručak ili ručak. Ukusni i dijetalni!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: