Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Vegan gratin od krompira

Vegan gratin od krompira

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan gratin od krompira
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pogledajte kako da pripremite klasičan gratin u ukusnoj vegan varijanti"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1 kg (4 velika)
  • ulje
  • brašno - 67 supenih kašika
  • biljno mleko - 400 ml
  • so
  • čubar
  • tofu - 150 - 200 g
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo na krugove, a ako su mnogo veliki na pola.

Ugrevamo ulje i stavljamo brašno. Mešamo energično da se brašno rastvori i mešamo dok ne postane braone, da se zapeče. U delovima dodajemo mleko uz neprestano mešanje. Kad se sos zgusne stavljamo so.

U pleh sipamo krompir, prelivamo uljem, posipamo solju po ukusu i čubrom i dobro promešamo.

Odozgo izmrvimo tofu i nakon toga sipamo sos. Ponovo dobro promešamo. Na kraju posipamo prezlama da bi korica bila hrskavija i stavljamo da se peče na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: