Gratin od krompira sa grijerom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/10/2019
"A za aromu odgovara grijer, zato vam savetujemo da ga ne zamenjujete drugim sirom "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 2 kg
  • grijer - 1 kašičica, narendan
  • pavlaka - 3/4 šolje
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 2 kašike, istopljen
  • belo vino - 3/4 šolje
  • voda - 1/3 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 175 stepeni i namažite kalup za pečenje istopljenim maslacem. Isecite krompir na krugove i pomešajte ih sa isečenim lukom. Začinite solju i biberom.

Sipajte 1/3 smese u kalup za pečenje, pospite delom grijera, stavie sloj krompira, pospite sirom i završite krompirom. Pomešajte vino sa vodom i sipajte preko krompira.

Pokrijte gratin aluminijumskom folijom. Zapecite u zagrejanoj rerni oko 75 minuta, sklonite foliju i sipajte smesu odozgo. Zapecite još 15 minuta i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar