Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Gratin od krompira sa patlidžanom

Gratin od krompira sa patlidžanom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Gratin od krompira sa patlidžanom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Odavno smo se pitali šta nedostaje gratinu od krompira da bi bio savršen i sada smo otkrili - nedostaje mu patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patildžan - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • paradajz - 1 1/2 šolja, pasiran
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 60 ml
  • biber
  • so
  • paršun
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kocke i natopite ga u posoljenoj vodi bar na tridesetak minuta, dok se ocedi gorki sok. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga na kriške debljine oko 1 cm.

Zagrejte polovinu ulja i zapržite krompir sa obe strane. Poređajte ga u posudu za pečenje, a u istoj masnoći zapržite oceđen patlidžan dok ne omekša.

Kada omekša dodajte presovan beli luk i pasiran paradajz. Začinite solju i biberom i kuvajte još 7-10 minuta.

Prebacite u namazanu posudu za pečene, izdašno pospite kačkavaljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, oko 20 minuta. Pre serviranja pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: