Način pripreme
Zamesite testo sa satojcima za njega, uvijte ga u streč foliju i ostavite da odstoji tako 30 minuta. Podelite testo na dva dela, razvucite prvi deo na tanku koru.
Uz pomoć okrugle modle za kolače isecite keksiće i poređajte ih u pleh, namazan sa malo ulja, pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Razvucite drugi deo, isecite keksiće i plastičnom slamčicom napravite dve simetrične rupice da biste oblikovali oči, ispecite ih.
Kad se ohlade, zalepite po dva keksića sa puno marmelade, dve po dve različite (sa očima i bez), pritisni malo da bi marmelada izašla i da bi popunila rupe za oči.
Uvaljajte keks sa strane u mlevene orahe koji će se zalepiti po marmeladi. Poređajte ih na odgovarajući tanjir i uvijte folijom, tako treba da odstoje 12 sati da bi omekšali, nakon toga ih čuvajte u zatvorenoj kutiji ili jedite.