Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići sa Maslacem»Božićni kolačići Anđeoske okice

Božićni kolačići Anđeoske okice

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Božićni kolačići Anđeoske okice
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
10/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
45
"Božićni kolačići Anđeoske okice su ukusni i omiljeni malima i velikima."

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • kravlji maslac - 125 g, hladni
  • jaaj - 2 komada, samo žumanca
  • šećer - 60 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • džem
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje peskovitog testa, u posudi se pomešaju brašno, maslac (u malim komadićima), žumanca, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Mesi se rukom dok se ne dobije glatko testo. Testo se oblikuje u loptu, uvija se u streč foliju i ostavlja se u frižider na barem 2 sata.

Kada s eohladi, od njega se prave male loptice i stavljaju se na papir za pečenje u pripremljene tepsije.

Drškom drvene kašike se prave udubljenja u lopticama.

U svako udubljenje se stavlja po malo džema. Najbolje bude pomoću poslastičarskog šprica i sa različizim bojama džemova.

Nemački kolačići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 10 minuza ili dok im krajevi ne porumene.

Kada se ohlade, božićni kolačići se blago posipaju šećerom u prahu.

Od istog testa mogu da se naprave i slatke pečurkice.

Potrebno je samo čepom umočenom u vodu ili kakao da se pristine u sredinu loptice kako bi se oblikovao panjić pečurkice.

Božićni kolačići Anđeoske okice su ukusni i omiljeni malima i velikima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: