Način pripreme
Za spremanje peskovitog testa, u posudi se pomešaju brašno, maslac (u malim komadićima), žumanca, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Mesi se rukom dok se ne dobije glatko testo. Testo se oblikuje u loptu, uvija se u streč foliju i ostavlja se u frižider na barem 2 sata.
Kada s eohladi, od njega se prave male loptice i stavljaju se na papir za pečenje u pripremljene tepsije.
Drškom drvene kašike se prave udubljenja u lopticama.
U svako udubljenje se stavlja po malo džema. Najbolje bude pomoću poslastičarskog šprica i sa različizim bojama džemova.
Nemački kolačići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 10 minuza ili dok im krajevi ne porumene.
Kada se ohlade, božićni kolačići se blago posipaju šećerom u prahu.
Od istog testa mogu da se naprave i slatke pečurkice.
Potrebno je samo čepom umočenom u vodu ili kakao da se pristine u sredinu loptice kako bi se oblikovao panjić pečurkice.
Božićni kolačići Anđeoske okice su ukusni i omiljeni malima i velikima.