Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa miksom povrća u rerni

Svinjske šnicle sa miksom povrća u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjske šnicle sa miksom povrća u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kad doktor kaže da se bacimo na povrće odmah se setimo ovog recepta"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, od buta
  • bamija - 200 g
  • tikvice - 1 komad
  • grašak - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • boranija - 100 g
  • patlidžan - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • krompir - 300 g
  • čubar - 2 kašike
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - od povrća
  • ulje - 3 kašike
  • kačkavalj - 100 - 150 g
  • peršun
  • za začinjavanje šnicli
  • biber
  • kumin
  • soja sos
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo začinjavamo šnicle nabrojanim sastojcima i ostavljamo sa strane.

Ljuštimo krompir i sečemo na kocke. Tikvicu, papriku, šagarepu, patlidžan operemo dobro i takođe sečemo na kocke.

U posudu za pečenje sipamo ulje i dodajemo bamiju i ostalo povrće koje smo unapred isekli.

Preko njih posipamo alevu papriku, čubar i pikantinu.

Dobro promešamo.

Preko njih poređamo i šnicle, dodajući i pola šolje vode.

Stavljamo u rernu i pečemo.

Kada je jelo skoro gotovo, vadimo i stavljamo kačkavalj isečen na lente.

Stavljamo opet u rernu i pečemo dok se kačkavalj ne istopi.

Serviramo sa sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: