Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu

Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu

ažurirano:
Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3932k
Svinjske šnicle sa ražnjićem od povrća na grilu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Znali smo, znali smo, svinjske šnicle su najbolji garnirung za šiš od povrća, oprostiće nam vegani i vegetarijanci."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - za svinjsko meso
  • tikvice - 1 komad
  • paprike - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 10 - 15 komada
  • šargarepe - 1 komad
  • za marinadu
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite povrće na jednaku veličinu.

Poređajte ih na nekoliko ražnjića, ređajući ih naizmenično. U posudi pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, so po ukusu i mirođiju. Ovom smesom namažite ražnjiće.

Ostavite u frižideru da se mariniraju nekoliko sati. Nakon toga ih poređajte u posudu za pečenje, sipajte malo vode i izdinstajte na kratko u rerni.

Začinite šnicle i ispecite ih na grilu. Izvadite šiševe iz rerne i zapecite blago na grilu, nakon što ste ispekli šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: