Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa crvenim vinom u rerni

Svinjske šnicle sa crvenim vinom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjske šnicle sa crvenim vinom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Pripremamo crveno vino za spremanje svinjskih šnicli - i za njihovu konzumaciju"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 5 komada, od vrata
  • crveno vino - 250 ml
  • luk - 1 glavica
  • začin za roštilj - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • zelena salata - 5 listova, za ukras
  • rotkvice - 2 komada, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Posipamo šnicle sa začinom za roštilj, oljuštimo luk i beli luk, isečemo ih i stavljamo u odgovarajuću posudu. Prelivamo sve to crvenim vinom.

U posudu stavljamo malo ulja, stavljamo krhke svinjske šnicle i odozgo prelivamo sosom, koji se stvorio od marinade.

Pokrivamo posudu mariniranim šniclama folijom, stavljamo u rernu i pečemo na jakoj rerni.

Nakon oko 40 minuta ih okrećemo i ostavljamo da se ispeku i sa druge strane.

Izvadimo sočne šnicle od vrata i raspoređujemo po tanjirima, pre nego što stavimo samu šniclu, stavljamo po list zelene salate.

Svinjske šnicle sa crvenim vinom u rerni ukrašavamo rotkvicama.

Recept za svinjske šnicle je pripremljen.

Beleška: Ako volite svinjske šnicle, probajte i ovaj recept za krhke svinjske šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: