Način pripreme
Ugrevamo ulje u dubokoj šerpi. Isečemo luk i dinstamo ga u šerpi dok ne omekša.
Isečemo papriku i dodajemo je u luk. Dinstamo ok o5 minuta uz neprestano mešanje.
Oljuštimo i isečemo krompir i tikvice i sipamo ih u šerpu. Dodajemo i kukuruz.
Dinstamo još 5 minuta, nakon toga sipamo brašno i nastavljamo da distamo još 5 minuta, ponovo uz neprestano mešanje.
Sipamo pileći bujon u šerpu, sveže mleko i ljutu papriku. Dodajemo so i smanjujemo ringlu na nisku temperaturi. Kuvamo tako oko 20 minuta. Odvajamo povrće iz sosa i pasiramo ga, nakon toga ponovo ga pomešamo sa tečnošću i kuvamo još 2-3 minuta.
Izrendamo kačkavalj i dodajemo polovinu u šerpu. Promešamo i ostavljamo još 1-2 minuta na vatri dok se kačkavalj ne rastopi. Skidamo čorbu sa vatre i sipamo u posude.
Čorbu serviramo tako što na svaku porciju stavljamo po malo od preostalog izrendanog kačkavalja.