Način pripreme
Dobro operite povrće i očistite. Oljuštite luk i krupnije ga isecite. Propržite u dobro ugrejanom tiganju sa mašću 3 minuta. Isecite na krupnije komade šargarepu, papriku i boraniju.
Oljuštite i isecite sitno đumbir. Dodajte povrće u vok zajedno sa alevom paprikom, promešajte i dinstajte 3-4 minuta.
Nakon toga ih prelijte bujonom i ostavite smesu da vri 5 minuta. Poslednje dodajte brokoli, krompir i tikvicu, takođe krupnije isečene, posolite i stavite ljutu papriku.
Smanjite vatru da se čorba krčka. Kuvajte još 15 minuta. Desetak minuta pre nego što skinete sa vatre dodajte nanu.
Pažljivo sipajte toplu čorbu u blender i pasirajte dok ne dobijete glatko pire. Možete koristiti štapni mikser. Ukrasite grančicama po želji. Brza, jednostavna i ukusna.
Savet: Ako čorbu pripremate deci, nemojte dodavati đumbir i ljuto.
Izvor: 24 Kitchen