Način pripreme
Očistimo i operemo povrće. Isečemo šargarepu i praziluk na srednje kocke i dinstamo ih u 3 kašika masnoće oko 5 minuta.
Dodajemo paradajz pire, origano i kumin.
Prelivamo bujonom od povrća i ostavljamo da se krčka na srednjoj vatri pod poklopcem.
Paradajz prepolovimo na pola i stavljamo u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Posipamo solju, malasom od nara, maslinovim uljem i strukovima ruzmarina.
Luk takođe sečemo na pola i poređamo ga uz paradajz omotačem na gore.
Čenove belog luka dodajemo sa ljuskama.
Pečemo u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.
Sklanjamo ljusku paradajza, luka i belog luka, kao i listiće ruzmarina.
Vraćamo ih u čorbu od paradajza i ostavljamo još 15 minuta da se stope ukusi.
Čorbu pasiramo dok ne postane glatka i začinimo je sa malo soli i šećera.
Vraćamo čorbu na riglu i dodajemo rezanca.
Turska čorba se krčka još 5-10 minuta i isključuje se.
Serviramo pardajz čorbu na turski način toplu.