Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Potaž od bundeve

Potaž od bundeve

GagonelaGagonela
Početnik
5329
Potaž od bundeve
Fotografije: Gagonela
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ukusan i zdrav potaž za svaku priliku"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • celer - 2 štapa
  • beli luk - 5 čenja
  • praziluk - 1 struk
  • mladi luk - 8 stabljika
  • pavlaka za kuvanje - 60 ml
  • maslac - 35 g
  • sveža mirođija - 1 s.k., sitno seckana
  • svež peršun - 2 s.k., sitno seckan
  • svež sremuš - 1 s.k., sitno seckan
  • so - 1 s.k.
  • biber - pola k.k.
  • sok od limuna - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj dubljoj šerpi, na maslacu propržiti izblendiran beli luk, mladi luk i praziluk. Pržiti 10 minuta na umerenoj vatri uz dodatak 150 ml vode.

Celer iseći na sitnije komade, izblendirati pa dodati luku i pržiti još 5 minuta.

Bundevu iseći na kocke i uz 600 ml vode sipati u šerpu. Dodati so i biber. Kuvati 20 minuta. Povremeno mešajući.

Zatim dodati mirođiju, peršun i sremuš i kuvati još 5 minuta.

Skinuti šerpu sa vatre i odvaditi malo vode ako želite da potaž bude veoma gust i dodati pavlaku za kuvanje.

Štapnim mikserom ispasirati povrće u šerpi pa vratiti na ringlu još 3 minuta.

Potaž od bundeve je gotov. Servirati i u svaki tanjir dodati po par kapljica limuna.

Za dekoraciju možete koristiti: slatku mlevenu papriku, čia semenke, susam, svežu mirođiju, pavlaku za kuvanje, limun...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: