Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Teletina sa kupusom u đuvečari

Teletina sa kupusom u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teletina sa kupusom u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Šta će vam đuveč, ako ne da ga napunite sočnom teletinom sa kupusom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • mast - 5 - 6 supenih kašika
  • kiseli kupus - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • rasol - 2 šolje
  • biber - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • pirinač - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistimo od žilica i isečemo na komade.

Stavljamo u posudu i kuvamo ko 30-40 minuta.

Isečemo kiseli kupus sitno, pomešamo sa alevom paprikom i dobro prmešamo.

U đuveč na dno stavljamo mast, preko deo isečenog kupusa, zrna bibera i lovorov list, teletinu i preostali kupus na dno.

Stavljamo u rernu i pečemo dok kupus ne omekša.

Skidamo poklopac, dodajemo i pirinač i ponovo stavljamo u rernu.

Kuvamo dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: