Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari

Kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari

Neli PetrovaNeli Petrova
Početnik
315
Kolenica sa kiselim kupusom u đuvečari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
3
"Čarobna kombinacija koju od srca preporučujemo svim gurmanima"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • svinjska kolenica - 500 - 700 g (može i teleća)
  • voda - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • piment
  • lovorov list
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete glavicu na sitno i stavite je u đuvečaru. Dodajete začine i ulje i promešate.

Preko kupusa stavljate kolenicu koju po želji možete da marnirate na nekoliko sati. Dodajete čašu vode (možete da zamenite sa crnim vinom).

Stavljate u nezagrejanu rernu (da ne pukne đuvečara) i pečete na oko 150 stepeni dva sata.

Nakon toga isključujete rernu u ostavljate još sat vremena.

Ako ga pečete na nižoj temperaturi ostavite ga u rerni malo duže vremena.

Pri pečenju možete da dodate i povrće po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: