Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa graškom i krompirom

Svinjska rebra sa graškom i krompirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjska rebra sa graškom i krompirom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Klasično, provereno, veoma voljeno"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • grašak - 1 tegla
  • sok od paradajza - 250 ml
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite rebra na posebne delove, luk i krompir na krupnije komade.

Sipajte ulje u šerpu i propržite rebra sa lukom. Dodajte alevu papriku i više vode da ne ispari dok se rebra kuvaju.

Kad probate meso i kad ono počne da se kida, dodajte krompir, nakon što provri sa njima, dodajte grašak i sok od paradajza.

Začinite začinima i solju, kuvajte dok se jelo ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: