Način pripreme
Špagete kuvamo prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi, odvajamo 1 šolju od tečnosti u kojoj su se kuvale.
Kobasicu sečemo na kockice, tikvicu oljuštenu sečemo na kockice, luk i beli luk sitno.
Ugrevamo ulje u tiganju, propržimo luk, beli luk, tikvicu i kockice kobasice. Dodajemo mleveno meso i pržimo dok se ne izmvri.
Sipamo paradajz iz konzerve bez ljuspi i sitno iseckan. Posipamo solju, biberom i začinima. Ostavljamo na tihoj vatri 10 minuta, dodajemo 172 šolje odvojene tečnosti od špageta.
U namazan pleh sipamo polovinu špageta, odozgo gusti deo nadeva i polovinu sosa, pokrivamo preostalim špagetama. Prelivamo razređenim paradajzom i posipamo rendanim kačkavaljem i mocarelom.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, koliko da se rastopi sir.
Veoma je ukusno - neka vam je slatko!