Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kanelone iz rerne sa mlevenim mesom i čudesnim sosom

Kanelone iz rerne sa mlevenim mesom i čudesnim sosom

ZoriZori
Guru
7272345k206
Kanelone iz rerne sa mlevenim mesom i čudesnim sosom
Fotografije: Zori
1 / 4
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Nije prosto recept, nego kulinarsko objašnjenje za ljubav prema ukusnoj hrani"

Potrebni sastojci

  • kanelone - 250 g (Cannelloni)
  • mleveno meso - 700 g, mešano
  • tikvica - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • crni luk - 4 glavice
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • paradajz - 1 kg
  • bosiljak - 1 supena kašika, suv
  • origano - 1 supena kašika, suv
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj - po želji, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kanelone (CANNELLONI) bukvalno znači velika trska. To je dugačak oblik testenine (dužine oko 10 cm i radius ovora je oko 2.5 cm), oblika kao velike, šuplje cevi.

Za nadev:

Sitno isecite 2 glavice crnog luka i dinstajte u malo maslinovog ulja. Dodajte mleveno meso posptepeno i pržite uz neprestano mešanje, dok se ne izdrobi. Na kraju dodaje 3-4 čena iseckanog belog luka, so, biber i origano po ukusu. Skinite sa vatre da se ohladi.

Za sos:

Oljuštite patlidžan, isecite ga na sitne kockcia i posolite. Isto uradite i sa tikvicim i ostavite u đevđiru da se ocedi višak vode. Nakon 15 minuta istiskajte rukama kockice patldižana da se ocedi gorak sok.

Preostale 2 glavice luka sino isecite ili izrendajte.

Paradajz oljušite i isecite na sitne kockice.

Preostala 4 čena belog luka sino iseckajte.

U dubokom tiganju sa maslinovim uljem, prvo izdinstajte luk, dodajte tikvice i patlidžan. Kad se povrće proprži i dobije zlatnu boju dodajte i paradajz.

Kada sos provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka 10-15 minuta.

Na kraju začinite solju, biberom, bosiljkom, origanom i belim lukom.

Kad se nadev dovoljno ohladi, da biste mogli opušteno da radite, napunite kanelone tako što jednom rukom pridržavate jedan otvor i lagano pritiskate nadev prstima da se lepo napune. Poređajte ih zbijeno u pleh, namazan maslinovim uljem.

Pažljivo prelijte pripremljenim sosem tako da pokrije kanelone sa svih strana i odozgo.

Na kraju pospite sa malo maslinovog ulja i stavite jelo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne bude gotovo (oko 40 minuta). Vreme za kuvanje zavisi od toga kakvu testeninu volite - za al dente 25-30 minuta i oko 40 minuta za bolje kuvanu testeninu.

Pre serviranja pospite listićima peršuna.

Jelo se može jesti i hladno i toplo.

Ako ga servirate toplo, pre serviranja ga pospite izrendanim peršunom.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: