Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Vreteno od svinjetine sa pečurkama i šargarepom u halogenoj rerni

Vreteno od svinjetine sa pečurkama i šargarepom u halogenoj rerni

Tsvetanka TsvetanovaTsvetanka Tsvetanova
Kuvar
491226410
Vreteno od svinjetine sa pečurkama i šargarepom u halogenoj rerni
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
1 / 3
10/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Od sad pa nadalje, samo ćemo ovako praviti svinjsko vreteno - sočno i jednostavno"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g, meso
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 2 komada
  • med - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • senf - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od plećke sećemo dugiljaste trake (od šireg dela plećke).

Sve sastojke bez šargarepe i pečuraka dobro promešamo. Sipamo na meso i ostavljamo 30 minuta da mogu da se natope.

Meso stavljamo na foliju za pečenje, poređamo isečene pečurke na krugove, i šargarepu na štapiće. Uvijamo čvršće i stavljamo u foliju kao bombonu.

Pečemo na gornjoj rešetki halogene rerne (možemo koristiti i pleh uređaja ili da stavimo mali pleh odgovarajućeg oblika, koji može da uđe u uređaj i da vazduh može slobodno da cirkuliše), obavezno sa poklopcem 50 minuta na 160 stepeni.

Kada se program zaustavi, odvijemo foliju i pečemo još 5 minuta dok ne dobije savršenu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: